Primarul orașului Bolintin-Vale

DANIEL TRĂISTARU

Telefon: 0246.271.187

Email: contact@bolintin-vale.ro


CV-ul primarului


Cuvântul primarului

Se spune că ceea ce faci pentru tine în timpul vieții dispare odată cu tine, dar numai ce faci pentru ceilalți rămâne și după! Aceasta este ideea care m-a făcut să-mi doresc să fiu primarul orașului Bolintin-Vale.

Cred că valori precum cinstea, educația și respectul pentru semeni sunt lucruri obligatorii pentru ca o comunitate să prospere. Voi face tot ce va fi legal și omenește posibil pentru a avea cu toții o viață  bazată pe normalitate în Bolintin-Vale.

Da, ținta mea este normalitatea în viața de zi cu zi a bolintineanului, ceea ce presupune îndeplinirea următoarelor deziderate:

 1. respectul pentru cetățean – din partea autorităților, a concetățenilor și a străinilor;
 2. bunăstare –  locuri de muncă,investiții, educație;
 3. bunăviețuire – conviețuire armonioasă, vecinătăți prietenoase;
 4. securitate – a bunurilor, a persoanelor, rutieră, respectarea regulilor;
 5. dezvoltarea economică durabilă și fără impact negativ asupra oamenilor, cu definirea zonelor de dezvoltare: locuire, comerciale, industriale, recreative;
 6. creșterea prestigiului comunității în ochii propriilor cetățeni și în ochii străinilor.

Eu nu promit ci propun din perspectia unui om care vine din interiorul comunității bolintinene, care-i cunoaște nevoile de zi cu zi și care și-a format o perspectivă asupra dezvoltării ei viitoare. Ba mai mult, sunt persoana care, voluntar, s-a implicat și până acum în identificarea nevoilor Bolintinului și în inițierea de proiecte menite să i le satisfacă.

Acest tip de implicare îl consider obligatoriu, o condiție esențială pe care comunitatea trebuie să o ceară oricărui edil. Sunt convins că un bun primar nu este o persoană „cum nu s-a mai văzut” până acum, ci una care și-a demonstrat capacitatea de a întreprinde proiecte comunitare.

Numai împreună vom reuși să realizăm ceea ce ne-am propus. Numai cu dumneavoastră alături de mine, vom avea puterea și motivația necesară să facem din Bolintin-Vale, un oraș asa cum ni-l dorim cu toții: prosper,curat, sigur și primitor.

Cu prietenie și respect,

Daniel Trăistaru


Rolul primarului

Primarii şi consiliile locale funcţionează ca autorităţi ale administraţiei publice locale şi rezolvă treburile publice din comune, oraşe şi municipii, în condiţiile legii.

Primarul îndeplineşte o funcţie de autoritate publică.

Primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, precum şi punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preşedintelui României, a hotărârilor şi ordonanţelor Guvernului, a hotărârilor consiliului local; dispune măsurile necesare şi acordă sprijin pentru aplicarea ordinelor şi instrucţiunilor cu caracter normativ ale miniştrilor, ale celorlalţi conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, ale prefectului, precum şi a hotărârilor consiliului judeţean, în condiţiile legii.


Atribuțiile primarului

Primarul îndeplineşte următoarele categorii principale de atribuţii:
• atribuţii exercitate în calitate de reprezentant al statului, în condiţiile legii;
• atribuţii referitoare la relaţia cu consiliul local;
• atribuţii referitoare la bugetul local;
• atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor;
• alte atribuţii stabilite prin lege.

 Descarcă lista completă a atribuțiilor primarului


Raportul anual de activitate al primarului


Adresați-vă primarului

Prin intermediul acestei pagini aveți posibilitatea de a comunica direct cu primarul orașului Bolintin-Vale.

Primarul va avea posibilitatea să răspundă în termen de 30 de zile conform Legii nr. 544/2001 capitolul II, secțiune 1, art 7 alin.1. Răspunsul îl veți primi direct pe adresa dumneavoastră de e-mail sau telefonic.

Pentru a vă adresa domnului Daniel Trăistaru, vă rugăm să completați formularul următor și să redactați cât mai concis mesajul dumneavoastră.

  Primăria Orașului Bolintin-Vale

  Primăria Orașului Bolintin-Vale

  Sari la conținut