Astăzi, în unitățile de învățământ din orașul Bolintin-Vale au avut loc ceremonii de lansare a noului an școlar.

A fost o oportunitate pentru reprezentanții Primăriei orașului Bolintin-Vale de a transmite gândurile bune către toți cei prezenti și de a-și reitera sprijinul și angajamentul pentru buna derulare a procesului educațional în instituțiile de învățământ din localitate.

Primăria orașului Bolintin-Vale crede cu tărie că educația este unul dintre factorii de succes ai comunității. Comunitățile evoluate sunt formate din oameni educați. Chiar istoria localității noastre ne arată că, trecerea de la o simplă așezare rurală la un centru administrativ zonal s-a făcut odată cu înființarea primei școli locale.

Educația este o prioritate pentru Primăria orașului Bolintin-Vale și asta nu este doar o declarație.

Dovadă stau acțiunile concrete, transpuse în alocari bugetare. Astfel, în execuția bugetară din 2017, față de cea din 2016, Primăria a alocat pentru învățământ cu 76% mai mulți bani. Fondurile suplimentare au mers în special către finanțarea investițiilor și a cotelor de co-finanțare pentru proiectele cu finanțare externă.

Au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru modernizarea Școlii Generale Bolintin-Vale (inclusiv teren de sport), extinderea gradiniței Bolintin-Vale si extinderea si modernizarea Liceului Tehnologic Dimitrie Bolintineanu. Au fost depuse toate documentele și sperăm ca în curând să fie aprobată și finanțarea pentru reabilitarea Școlii Vechi.

Au fost aprobate finanțările pentru dotarea cu echipament și mobilier a principalelor unități de învățământ: Școala Gimnazială Bolintin-Vale, Școala Gimnazială Malu Spart și Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu”, în valoare totală de 453.867 lei (100.000 euro).

În curs de execuție și aproape de finalizare sunt Casa de Cultură și sala de sport din incinta Liceului Dimitrie Bolintineanu (180 locuri).

Nu numai asigurarea condițiilor tehnice de derulare a actului de învățămant este în preocuparea Primăriei orașului Bolintin-Vale, ci și excelența în educație. Pentru cei care au reușit să dovedească rezultate excepționale, Primăria a acordat în decembrie 2016, 15 premii de excelență, iar pentru sfârșitul de an scolar 2016-2017, a alocat și repartizat celor trei unități de învățământ din oraș: Școala Generală Malu-Spart, Școala Gimnazială Bolintin-Vale și Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu”, suma de 90.000 lei pentru acordarea premiilor de excelență.

Suma a fost împărțită proportional cu numărul de elevi ai fiecărei școli. Criteriile de selecție a elevilor premiați și premiile acordate au fost lăsate la latitudinea fiecărei unități de învățământ.

Toate cele enumerate mai sus sunt menite să creeze mediul și condițiile necesare desfașurării actului de învățămant, însă educația în sine este realizată în trioul elev – profesor – părinte. Pentru a realiza un act de educație complet toți cei trei trebuie să contribuie și să lucreze împreună: elevii să vină cu dorința de cunoaștere, deshiderea spre nou, profesorii cu dorința și dăruirea de a crește în acești copii semințele omului bun, de a le deschide orizonturile cunoașterii, iar parinții să le ofere acestor copii dragostea de care au nevoie pentru a crește armonios.

Acesta este motivul pentru care, la început de an școlar, dar cu gândul la finalul acestuia, le dorim:

  • Copiilor, sa fie încântați și bucuroși de lucrurile interesante pe care le-au învățat și de momentele frumoase petrecute la școala;
  • Cadrelor didactice, să aibă satisfacția unui an cu realizări profesionale deosebite;
  • Părinților, să fie fericiți că au copii sănătoși și că au mai crescut un an!

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut