În data de 11.05.2023, la sediul Guvernului României din Palatul Victoria a avut loc evenimentul organizat de Consiliul Europei, prin Direcția Guvernare Democratică, și Secretariatul General al Guvernului, prin Direcția Guvernare Deschisă, prilejuit de acordarea ”Etichetei Europene pentru Excelență în Buna Guvernare – EloGE”.

EloGE este un premiu acordat de către Consiliul Europei autorităților publice locale, în baza unei analize realizate printr-un mecanism european și internațional de evaluare cu privire la calitatea guvernării locale și reprezintă o modalitate de certificare, de apreciere și de recunoaștere a acelor autorități publice locale a căror activitate se desfășoară la standarde internaționale, care au demonstrat că implementează cu succes în activitatea lor cele 12 principii ale bunei guvernări democratice locale.

Evenimentul a fost prezidat de d-nul Marian Neacșu – Secretar General al Guvernului si d-nul Daniel Popescu – Seful Direcției Guvernare Democratică din Consiliul Europei. 

În cadrul evenimentului, d-nul primar Daniel Trăistaru, a primit trofeul si diploma prin care Primăriei Orasului Bolintin-Vale i-a fost acordată eticheta EloGE, pentru perioada 2022-2023, fiind recunoscută ca o autoritate publică locală a cărei activitate se desfățoară în concordanță cu cele 12 principii ale bunei guvernari democratice locale.

Cu această ocazie, domnul primar a declarat: ”Mă bucur că am ales să participăm la prima ediție a eloge România, bineînțeles că sunt încântat că suntem premiați, dar și pentru faptul că prin participarea în sine la acest proces am avut ocazia să observăm cum ne situăm în prezent, raportat la cele 12 principii de bună guvernanță recunoscute la nivel european și internațional. A fost o radiografie a activității primăriei din această perspectivă, am aflat, astfel, cu bucurie, că suntem pe drumul cel bun, eforturile noastre de până acum au fost făcute în direcția unei guvernări locale la standarde europene. În același timp, am identificat puncte și directii la care trebuie să mai lucrăm pentru a deveni mai buni în administrația locală, pentru și aproape de cetățenii din localitățile noastre. 

Drumul spre excelență este unul fără final, este un efort de fiecare zi pentru a fi mai buni, mai conectați la nevoile și așteptările cetățenilor, pentru a fi capabili să ne adaptăm la schimbare și să anticipăm provocările viitorului. 

Vreau să mulțumesc Consiliului Europei pentru că a ales să implementeze EloGE și în România, în egală măsură mulțumesc echipei Secretariatul General al Guvernului pentru transparența și pentru modul în care a gestionat totul, mai ales că este prima ediție a EloGE România. Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor mei din cadrul primăriei pentru implicare și pentru modul în care își fac treaba, o parte dintre ei fiind aici prezenți.”.

Mai multe informații privind programul și criteriile de evaluare găsiți aici: https://sgg.gov.ro/1/eloge-in-romania/

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut