✅Proiect finalizat


Piața agroalimentară este o construcție tip “hală metalică” parțial deschisă, cu posibilitatea de închidere cu panouri culisante cu rame metalice și policarbonat, cu regim de înălțime P+1E parțial.

Amenajarea incintei s-a realizat astfel:

  • realizare împrejmuire de protecție a incintei pe trei laturi;
  • asigurarea unui acces auto și pietonal facil, cu o circulație perimetrală (pentru aprovizionare, evacuare a deșeurilor și intervenții în caz de necesitate);
  • asigurare locuri de parcare;
  • amenajare platformă betonată acoperită pentru pubele;
  • amenajare spații verzi.

Terenul dispune de toate utilitățile existente în zonă, astfel încât construcția este racordată la rețelele de alimentare cu apă, canalizare de incinta și iluminat.

Construcția adăpostește un corp administrativ – un tronson închis permanent – unde vor funcționa repartizate pe două niveluri spații de birouri, dotări sociale, zonă frigorifică, zona spălătoarelor și spații tehnice și spațiul propriu-zis de expunere al produselor agroalimentare pentru vânzare care funcționează doar la nivelul parterului.

La realizarea pieței agroalimentare am avut în vedere realizarea unui spațiu care să corespundă standardelor actuale de proiectare pentru spațiile comerciale cu funcțiune principală agroalimentară și, de asemenea, să răspundă profilului actual al consumatorului satisfăcând noi nevoi și exigențe în exploatarea unui astfel de spațiu.

Organizarea spațiilor în interiorul halei este realizată astfel încât utilizatorii halei agroalimentare să aibă un grad sporit de confort pe toată durata exploatării clădirii.

Organizarea spaţială a halei agroalimentare s-a făcut în jurul spaţiului central unde vor fi amplasate mese cu depozitare sub masa destinate producătorilor agricoli. Hala deschisă adăpostește spațiul agro-alimentar, acoperit, organizat să asigure o bună circulație perimetrală și gabarit astfel încât să asigure funcționarea unui număr de 48 de tarabe, care se împart în două categorii o parte cu vitrină frigorifică (pentru carne/mezeluri, ouă, lactate și alimente foarte perisabile) și alta fără vitrină frigorifică (pentru fructe, legume/zarzavaturi, semințe/plante medicinale, precum și un mic spațiu comercial cu mirodenii, zona unde se află “cântarul clientului” și un mic spațiu tehnic – tabloul electric general, toate acestea din urmă situându-se în zona intrării dinspre stradă.

Tronsonul închis permanent adăpostește la nivelul parterului următoarele spații:

  • o zonă special amenajată pentru păstrarea produselor agroalimentare în condiții optime, ținând cont că acestea au un grad ridicat de perisabilitate, acest spațiu fiind mobilat cu lăzi frigorifice;
  • o cameră în care vor fi localizate 6 puncte de apă – cameră bazine/spălătoare pentru legume, fructe;
  • – o cameră a cântarelor;
  • un oficiu pentru curățenie;
  • grupuri sanitare pe sexe (inclusiv pentru persoanele cu dizabilitați).

La etaj se ajunge pe o scară exterioară, independentă față de structura halei propriu-zise și doar în tronsonul închis permanent – corpul administrativ – care într-un birou adăpostește administrația pieței agroalimentare și în altul un punct de lucru al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu. Tot la etaj sunt situate centrala de detecție și două grupuri sanitare diferențiate pe sexe.

Accesul principal în hala agroalimentară se află – pe latura de nord-est a terenului – Strada Agricultori – acces marcat de o copertină metalică, iar pe cele două laturi lungi ale halei avem accese secundare care sunt lăsate libere pe timpul verii și închise cu panouri culisante pe timpul iernii, marcate și protejate la rândul lor cu copertine metalice. Toate raioanele din incinta pieței agroalimentare au acces direct din exteriorul construcției.

Pe latura de sud-vest a construcției se face accesul către grupurile sanitare și este situată și scara exterioară pentru accesul la etajul tronsonului administrativ.

Aprovizionarea pieţei se face dimineaţa sau seara în afara programului de funcționare.

Deşeurile se colectează în spaţiul special amenajat în spatele halei.

Valoarea proiectului a fost de 1,9 milioane lei, cu finanțare din fonduri locale.

Proiectul a fost finalizat în anul 2021.

Galerie foto

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut