Referitor la evenimentul din data de 18 aprilie a.c., privind intervenția forțelor de ordine în localitatea Bolintin-Vale, în urma unui apel la 112 prin care s-a reclamat nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, Primăria Orașului Bolintin-Vale vă aduce la cunoștință că se află în desfășurare o anchetă penală pentru stabilirea împrejurărilor producerii acestuia.

Este regretabil că astfel de evenimente apar în comunitatea noastră, care nu fac decât să producă disconfort și suferință în rândul cetățenilor și, în același timp, să afecteze imaginea localității noastre.

Având în vedere prezența factorilor de risc ce pot favoriza aparitia unor încălcări ale legii, Primăria Orașului Bolintin-Vale a întreprins, în mod repetat, demersuri în scopul prevenirii fenomenelor antisociale, atât către Instituția Prefectului – Județul Giurgiu cât și către Ministrul de Interne, în vederea asigurării permanente a unui climat de ordine și liniște publică.

După evenimentul în cauză, am reluat apelul nostru către instituțiile mai sus menționate, solicitând mărirea efectivului de jandarmi aflați pe raza localității noastre, de la nivel de subunitate la nivel de unitate, și am reiterat angajamentul nostru de a asigura spațiul și condițiile necesare funcționării respectivei unități.

Subliniem că, susținem cu tărie aplicarea măsurilor legale atunci când sunt încălcate legile și normele de conduită socială de către membri comunității noastre, fără discriminare. Cetățenii sunt egali în fața legii, atât în drepturi cât și în obligații, iar respectarea acesteia trebuie asigurată în mod necesar de către instituțiile abilitate, conform prevederilor legale în vigoare.

Ne dorim ca toți cetățenii comunității noastre să înțeleagă că normele legale trebuie respectate, în vederea asigurării unei stări de normalitate și bună conviețuire socială și vă asigurăm de toată implicarea Primăriei Orașului Bolintin-Vale pentru implementarea masurilor de prevenire și combatere a faptelor antisociale.

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut