UPDATE 1 August 2020

 

UPDATE 1 Aprilie 2020
Dezinfectie la scara blocurilor
Primaria Orasului Bolintin-Vale a instalat la toate intrarile in scarile blocurilor din oras, tavite cu hipoclorit de sodiu. Tavitele vor fi alimentate zilnic cu substanta dezinfectanta.

 

UPDATE 31 Martie 2020

Echipa Primariei Orasului Bolintin-Vale a vizitat ieri, 31.03.2020, persoanele in varsta si persoanele in izolare, pentru a le informa despre masurile COVID19, pentru a identifica nevoile cu care se confrunta, generate de aceasta situatie, si, acolo unde a fost cazul, pentru a le oferi sprijinul.

Actiunea de dezinfectie a domeniului public s-a finalizat. Au fost acoperite integral toate localitatile din Bolintin-Vale.

 

UPDATE 28 Martie 2020

DEZINFECTIE contra COVID19

Primaria a derulat astazi o actiune de dezinfectie in vederea limitarii raspandirii COVID19

Astazi au fost dezinfectate parcurile, scarile de bloc, statiile de autobuz, drumurile si trotuarele. Au fost acoperite 80% din strazile din Bolintin-Vale.

Campania de dezinfectie continua.

 

UPDATE 26 Martie 2020

Plan de măsuri implementat de POBV în contextul COVID19 

În vedererea limitării răspândirii COVID19, având în vedere starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru combaterea virusului COVID 19,  Primăria Orașului Bolintin-Vale a întreprins următoarele acțiuni:

  • Am realizat demersuri pentru înființarea a două centre de carantină în orașul Bolintin-Vale, din cele patru existente în prezent la nivelul județului Giurgiu.
  • Am achiziționat servicii de colectare, transport și distrugere a deșeurilor produse în aceste centre de carantină,  care sunt considerate deșeuri periculoase și necesită măsuri speciale de siguranță;
  • Colaborăm îndeaproape cu Direcția de Sănătate Publică Giurgiu și Instituția Prefectului privind evidența persoanelor aflate în izolare la domiciliu și a  persoanelor aflate în carantină;
  • Am achiziționat  substanță dezinfectantă – hipoclorit de sodiu si atomizoare  pentru realizarea dezinfecției spațiilor publice din orașul Bolintin-Vale, inclusiv străzi, trotuare, urmând a proceda la aplicarea substanței atunci când vremea va fi favorabilă;
  • Am achiziționat echipamentele necesare pentru protecția personalului ce urmează a proceda la aplicarea substanței dezinfectante.
  • Primăria Orașului Bolintin-Vale și Consiliul Local  colaborează strâns cu Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale și astfel, asigură fondurile pentru achiziționarea aparaturii și a produselor necesare. Spitalul a achiziționat produse cum ar fi halate vizitator, halate protecție UF, ochelari protecție, combinezoane, măști FFP2, măști chirurgicale, bonete UF, botoși UF, mănuși examinare, halate ranforsate, halate chirurgicale, măști FFP3, clor, dezinfectant pe bază de alcool, dezinfectant nivel înalt, circuite de ventilație, sonde de intubație, măști full-face pentru ventilare non-invazivă și dispozitive medicale de administrare oxigen, filtre respiratorii HME anti-virale. O parte dintre aceste produse au fost livrate spitalului, celelalte urmând a fi livrate în cel mai scurt timp. Suma achizițiilor realizate în acestă perioadă este de 349.074,00 Lei.
  • Având în vedere faptul că,  spitalul deservește toate localitățile din zona de nord a județului Giurgiu, am considerat necesar, atât noi cât și conducerea spitalului, de a solicita sprijin către instuțiile de la nivelul județului Giurgiu, cum ar fi Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De menționat faptul că,  în spațiile spitalului s-a demarat reproiectarea funcțională a circuitelor și se amenajează surse suplimentare de oxigen, intensificându-se dezinfecția tuturor spațiilor. Au fost sistate vizitele la ambulator precum și operațiile care nu reprezintă urgențe.
  • Au fost identificate 1751 de persoane din orașul Bolintin-Vale cu vârsta peste 65 de ani, dintre care 85 nu au aparținători și cărora le vom acorda sprijin în funcție de solicitările și nevoile pe care le au.
  • Colaborăm cu operatorii de utilități astfel încât, să fie asigurată continuitatea în furnizarea acestora.
  • Activitatea în cadrul Primăriei Orașului Bolintin-Vale a fost astfel organizată încât să putem răspunde solicitărilor care reprezintă urgențe ale cetățenilor, cu limitarea interacțiunii între persoane.
Primăria Orașului Bolintin-Vale
UPDATE 24 Martie 2020
Va rugăm să consultați Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de răspândire a COVID 19
UPDATE 19 Martie 2020
COVID19- Situația în orașul Bolintin-Vale
De la aparitia Covid-19 si pana in prezent, 19/03/2020, in orasul Bolintin-Vale am avut un singur caz de izolare la domiciliu a unei familii formata din trei membrii.
In momentul de fata acestia nu mai sunt in izolare, neprezentand simptome specifice imbolnavirii produse de respectivul virus.
De asemenea, este important de mentionat ca pe teritoriul orasului Bolintin-Vale, exista doua centre de carantina pentru persoanele care se incadreaza in categoria respectiva, insumand un numar de 61 de locuri disponibile.
Statulul de persoana care trebuie sa intre in carantina sau in izolare la domiciliu, este stabilit de catre Directia de Sanatate Publica Giurgiu, care ne informeaza cu privire la identitatea acestora.
Pana in prezent, nu sunt cetateni ai orasului Bolintin-Vale in carantina.
Referitor la persoanele care sosesc in Romania, in momentul de fata, intra in carantina cei care vin din zonele rosii (China – Regiunea Hubei, Italia – intreaga tara, Coreea de Sud – Daegu si Chongdo, Iran – intreaga tara) si intra in izolare la domiciliu cei care sosesc din zone in care numarul celor infectati este mai mare de 500 cazuri si nu se afla in zonele rosii.
De mentionat ca, in cazul persoanelor izolate la domiciliu, toti cei care locuiesc la adresa respectiva intra in izolare. La nivelul de decizie al Institutiei Prefectului Judetului Giurgiu, s-a hotarat ca, daca o persoana sosita in Romania, care are statut de ”izolat”, doreste sa nu intre in contact cu familia, poate solicita intrarea in carantina in unul din centrele disponibile din orasul nostru.
Perioada de izolare sau de carantina, este de 14 zile de la data sosirii in Romania.
Rugam cetatenii care considera ca s-au expus intrand in contact cu persoane care prezinta risc de infectare, sa se autoizoleze pentru a reduce riscul raspandirii virusului.
De asemenea, daca luati la cunostinta de cazuri in care persoane izolate la domiciliu nu respecta restrictiile privind mobilitatea, va rugam sa anuntati de indata autoritatile (primarie, politie etc.).
Informati-va din surse sigure!
Guvernul Romaniei a lansat siteul https://stirioficiale.ro/ pentru informare corecta privind COVID19.
Primaria Orasului Bolintin-Vale

 

UPDATE 18 Martie 2020

 

 

UPDATE 18 Martie 2020

 

 

UPDATE 17 Martie 2020

 

UPDATE 13 Martie 2020

 

UPDATE 13 Martie 2020

 

Conform prevederilor Hotararii nr. 9/13.03.2020 a Comitetului Judetean Giurgiu pentru Situatii de Urgenta, se restrictioneaza activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive si divertisment, in spatii inchise, cu participarea a peste 100 persoane pana la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

 

UPDATE 13 Martie 2020

 

UPDATE 12 martie 2020

Apasă pe linkul de mai jos!

RECOMANDĂRI CONDUITĂ RESPONSABILĂ

 

UPDATE 11 martie 2020

 

UPDATE 28 februarie 2020

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut