Cea de-a XXI-a ediţia a „The Award to Ecellence Premio Internazionale «Tra le parole e l’infinito»” a numărat printre protagonişti nu mai puţin de cinci bolintineni.

Gala de premiere s-a desfăşurat în ziua de 25 septembrie 2020 în oraşul Maddaloni Caserta, Italia, în organizarea unei personalităţi remarcabile din lumea artistică şi culturală italiană, domnul Nicola Paone.

Premiul I „Absolut” la Concursul Literar Internaţional a fost înmânat doamnei Alexandra Firiţă (Bolintin Vale – România).

Premiul pentru activitate literară specializată în domeniul istorico-monografic a fost primit de „echipa de la Bolintin” alcătuită din Vasile Grigorescu, Ștefan Crudu, Marian Grigore şi Ciprian Necşutu pentru ampla lucrare „Metamorfozele unei comunități. Bolintinul și neamurile lui”, considerată de specialiştii italieni a fi: „o operă ştiinţifică originală de patrimoniu naţional, unică în Europa, care documentează parcursul unei societăţi civile în plină evoluţie”.

Menţionăm aici că determinant în apariţia volumului premiat a fost sprijinul acordat de Consiliul Local al oraşului Bolintin Vale şi de domnul primar Daniel Trăistaru.

 

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut