Astăzi, de „Ziua Eroilor”, care coincide în calendarul sărbătorilor neamului cu „Înălţarea Domnului”, membrii „Echipei pentru Bolintin” alături de primarul ales Daniel Trăistaru au participat la emoţionanta manifestare care a adunat în jurul „Monumentului” mulţime de bolintineni, mai mici şi mai mari. Peste marea de steaguri tricolore s-au ridicat glasuri de copii pomenind miile de jertfe pentru ţară, de la Griviţa, Oituz sau Odessa, ale eroilor ştiuţi şi neştiuţi ai neamului, eroi ai Bolintinului.

Momentul a fost marcat de depunerea de coroane de flori, inclusiv de către domnul primar ales Daniel Trăistaru, gest care a fost însoţit de ofranda preoţilor bisericii şi a cadrelor didactice din localitate. Să ne amintim că inaugurarea Monumentului s-a petrecut la 6 iunie 1925, tot de „Ziua Eroilor”, de pe atunci sărbătoare naţională pentru cinstirea eroilor neamului. Realizatorul este Theodor M. Mâinea, născut în Bolintinul din Vale, pe strada Poenari (Drăgoi).

Acest monument s-a înfăptuit din iniţiativa primarului de atunci, Atanasie Şt. Bolintineanu, de un comitet de cetăţeni, cu fondurile obţinute prin colectă publică de la bolintineni şi de la autorităţile locale.

Puteți vedea poze de la eveniment vizitând Galeria Foto.

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut