În data de 15 decembrie 2017, a fost inaugurată noua sala de sport a orașului Bolintin-Vale. Sala este amplasată în curtea Liceului Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, din orașul Bolintin-Vale.

Inaugurarea a avut loc în prezența: domnului Daniel Trăistaru, primarul orașului Bolintin-Vale și gazda evenimentului, a doamnei deputat Elena Dinu, a doamnei prefect Lavinia Crișu, a domnului președinte al Consiliului Judetean Giurgiu – Marian Mina, a doamnelor și domnilor consilieri județeni și consilieri locali și a altor invitați speciali.

Așa cum se cuvine, după ce a fost tăiată panglica, invitații au fost primiți cu pâine și sare de către un grup de copii de la Școala Gimnazială din Malu Spart.

Invitații au transmis mesaje inaugurale, ocazie cu care domnul primar Daniel Traistaru și-a prezentat mulțumirile pentru cei care au contribuit la realizarea acestui edificiu:

”Pentru că suntem în luna cadourilor și pentru că această sală de sport a fost realizată din fonduri majoritar guvernamentale, considerăm că o primim ca pe un dar întarziat din partea lui Moș Nicolae sau ca un dar, în avans, din partea lui Moș Crăciun – Guvernului României. Vreau să mulțumesc parlamentarilor giurgiuveni pentru sprijinul acordat și, în mod special, domnului senator Niculae Bădălău, cel fără de care noi nu eram astăzi aici. Mulțumesc Guvernului României care a pus la dispoziție fondurile necesare, mulțumesc Companiei Naționale de Investiții, care a implementat proiectul […]. Multumesc, deasemenea, Prefecturii și Consiliului Județean Giurgiu pentru tot sprijinul pe care ni l-au acordat atunci când ne-am împotmolit. Si, nu în ultimul rând, mulțumesc constructorului Concas Buzău, pentru profesionalismul de care a dat dovadă.”

Vorbind despre scopul și destinația acestui edificiu, domnul primar spunea:

”Acest obiectiv asigură conditțiile optime pentru desfășurarea activităților sportive din cadrul programei de învățământ a liceului tehnologic “Dimitrie Bolintineanu”, unul dintre cele mai mari licee din țară, având anual un număr de aproximativ 1600 de elevi. Dar, mai mult de atât, această sală oferă premisa dezvoltării activităților sportive în comunitatea noastră și poate găzdui competiții sportive de avengură națională și internațională, ce pot constitui o oportunitate de dezvoltare și crestere a notorietății localității noastre.

Pentru a crește randamentul de utilizare al acestei investiții, Primăria Orașului Bolintin-Vale a achiziționat din fonduri proprii o suprafață de protecție a terenului de joc, pentru a putea folosi sala de sport și pentru alte evenimente, altele decât cele sportive, precum evenimente sociale, educaționale, culturale. Ca de exemplu, evenimentul la care astăzi suntem prezenți.

Poate cel mai important simbol al investiției inaugurate astăzi este acela de a marca începutul unei perioade de reconstrucție a comunității noastre. O reconstrucție pe care ne-o dorim cu toții și de care este nevoie în întreaga regiune bolintineană.

Un asemenea eveniment, ne dovedește că se poate, că dacă iți dorești ceva și perseverezi în a obține, până la urma acest lucru se va înfăptui. Asta ne ambiționează și mai mult pentru realizarea obiectivului nostru major, acela de a redesena și reconstrui Bolintinul. Dacă planifici ceva și muncești cu dedicație, zi de zi, uneori chiar seară de seară, nu ai cum să dai greș. Deoarece, în momentul de față, bugetul local nu este suficient pentru a ne permite să realizăm obiectivele pe care ni le-am propus, trebuie să ne îndreptăm către alte surse de finanțare, interne și externe. Sperăm că în continuare să beneficiem de înțelegerea și deschiderea factorilor decidenți, pentru a găsi resursele financiare necesare pentru realizarea proiectelor noastre.”

 

Date tehnice ale investiției

Valoarea investiției este de 5.328.784,50 lei cu TVA și a fost realizată din fonduri guvernamentale.

În afara invesției de bază, Primăria Orașului Bolintin-Vale a alocat fonduri proprii, în valoare de 440.813,84 lei cu TVA, pentru desființarea construcțiilor degradate de pe amplasament, realizarea studiului geotehnic și a studiului topografic, îmbunătățirea terenului de fundare, amenajarea parcării din incintă, a accesului și a împrejmuirii terenului, precum și asigurarea tuturor racordurilor la utilități, pentru achiziționarea unei protecții pentru suprafața de joc, astfel încât sala să poată fi folosită și în alte scopuri decât cele sportive: evenimente culturale, sociale, educaționale, târguri și expoziții.

Sala dispune de cele mai moderne dotări: instalații de ventilație, încălzire termică, încalzire în pardoseală, iluminat nocturn, supraveghere video etc.

Suprafața construită este de 1445 mp iar suprafața terenului aferent este de 3300 mp. Sala dispune de următoarele facilități:

LA PARTER

 • Zona de primire – foyer + scara acces etaj
 • Teren sport – 1075.3 mp
 • Cabinet prim ajutor
 • Depozitare material sportiv
 • Vestiar profesori/antrenori Vestiar 1 (doua camere schimb+ gr sanitare aferente) – aproximativ 70.0 mp
 • Vestiar 2 (doua camere schimb+ grupuri sanitare aferente) – aprox 70.0 mp
 • Oficiu intreținere
 • Hol distributie sportivi/acces sportivi
 • Spații tehnice – centrala termică, tablou electric general

LA ETAJ

 • Spațiu distribuție/ foyer
 • Tribuna – 180 locuri
 • Grup sanitar pentru public divizat pe sexe
 • Spații tehnice – centrală de termo-ventilație și climatizare

Sala de sport funcționează după un Regulament de Funcționare aprobat de Consiliul Local și va intra în administrarea Serviciului de Administrare a Domeniului Public din subordinea Consiliului Local Bolintin-Vale, fiind deschisă utilizării publice.

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut