CE ESTE RECENSĂMÂNTUL GENERAL AGRICOL?
Recensământul General Agricol este o acţiune de mare anvergură care va asigura informaţiile complexe şi datele statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploataţiilor agricole necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală.
Legislaţia europeană referitoare la structura exploataţiilor agricole şi recomandările Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie și Agricultură (FAO) prevăd organizarea şi efectuarea de recensăminte generale agricole la intervale de 10 ani.

Datele și informaţiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafeţelor agricole și/ sau deţinătorii de efective de animale. Conform metodologiei Uniunii Europene, la toţi indicatorii referitori la suprafeţele agricole se aplică principiul utilizării, iar la cei referitori la efectivele de animale se aplică principiul proprietăţii. Datele vor fi colectate la nivelul întregii exploataţii agricole indiferent în câte locaţii utilizează suprafeţe agricole sau deţine efective de animale.

CÂND SE DESFĂȘOARĂ?
Colectarea datelor se efectuează în perioada 10 mai – 31 iulie 2021.

CUM SE DESFĂȘOARĂ?
Interviu faţă în faţă cu capul/şeful exploataţiei agricole cu și fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

CINE ORGANIZEAZĂ RECENSĂMÂNTUL GENERAL AGRICOL?
Pregătirea, organizarea şi efectuarea recensămân- tului se realizează de către Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile teritoriale din subordinea acestora, sub coordonarea şi controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

DE CE ESTE IMPORTANT?
Recensământul General Agricol 2020 va evidenţia schimbările intervenite de la Recensământul General Agricol 2010, referitoare la caracteristicile structurale ale exploataţiilor agricole, în ceea ce priveşte situaţia suprafeţelor agricole utilizate, a suprafeţelor aflate sub restricţii de mediu, a efectivelor de animale şi adăposturile pentru animale, a persoanelor care au lucrat în agricultură, măsurile de dezvoltare rurală, etc.

Rezultatele Recensământului General Agricol trebuie să răspundă atât cerinţelor europene pentru respectarea criteriilor de comparabilitate internaţională, cât și cerinţelor naţionale, asigurând informaţii care vor fi utilizate de către decidenţi politici, cercetători, fermieri și publicul larg, pentru a înţelege mai bine starea și structura sectorului agricol și impactul agriculturii asupra mediului.
Recensământul va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea și evaluarea Politicii Agricole Comune care, în anul 2018, a sprijinit fermierii europeni cu 58,82 miliarde euro, sumă ce a reprezentat aproape 40% din bugetul global al Uniunii Europene.

Clip video

Pentru mai multe informații cu privire la Recensamântul General Agricol, vă invităm să accesați site-ul Institutului Național de Statistică: https://insse.ro/cms/ro/RGA2020

În conformitate cu prevederile art. 7, lit. d) din Ordonanța de Urgență nr. 22/2020 privind recensământul general agricol din România runda 2020, în vederea popularizării Recensământului General Agricol runda 2020, care se va desfășura în perioada 10 mai – 31 iulie 2021, vă punem la dispoziție documente informative în acest sens.

Descarcă fișiere atașate

Afiș Recensământ General Agricol 2021

Pliant Recensământ General Agricol 2021

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut