În prezența a peste 200 elevi și a cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din orașul Bolintin-Vale, Școala Gimnazială nr. 1 Bolintin-Vale, Liceul Tehnologic nr. 1 din comuna Comana și Școala Gimnazială din comună Ulmi, precum și a reprezentanților autorităților publice centrale și locale (Parlamentului României, Primăriei orașului Bolintin-Vale, Poliției orașului Bolintin-Vale), ai societății civile dar și a experților antidrog și jurnaliștilor, s-a desfășurat la Sala Polivalentă din orașul Bolintin-Vale, evenimentul-dezbatere “Meriți o viață frumoasă! Nu alege calea spre infern!”.
Tema evenimentului a fost prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor, care, din păcate, a devenit de mare actualitate și în România. Au luat cuvântul, în ordine, următorii vorbitori: Cristina-Elena Dinu-Deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Daniel Traistaru-Primarul orașului Bolintin-Vale, Robert-Marius Cazanciuc-Senator, Vicepreședinte al Senatului României, Comisar Șef Costel Șerban-Comandantului Poliției orașului Bolintin-Vale, prof. univ. dr. Țone-expert antidrog, Cristian Sabbagh -jurnalist de investigație, Lucian-fost consumator de droguri, în prezent militant împotriva consumului de droguri.
Unul dintre cele mai importante momente a fost acela al povestirii, cu lux de amănunte, a lui Lucian (26 ani), despre cum a început să consume droguri, cum s-a degradat progresiv viața lui și cum a reușit, într-un final fericit, să scape de dependența de droguri. Un alt moment, la fel de important și de captivant pentri cei prezenți, a fost prezentarea domnului Cătălin Țone, expert antidrog cu vastă experiență în combaterea consumului de droguri, la nivel național. Au urmat apoi interacțiuni cu tinerii aflați în sala, care au adresat întrebări și au primit răspunsuri de la domnul Cătălin Țone și de la Lucian, dar au și răspuns la întrebările care le-au fost adresate. Dezbaterile au fost de calitate și suntem convinși că tinerii prezenți au la ce medita după această întâlnire. Aceștia au primit premii pentru implicarea în dezbatere.
Mulțumim, în egală măsură, tuturor celor prezenți!
Organizatorii evenimentului au fost:

Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, Primăria orașului Bolintin-Vale și Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu”.

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut