Vă aducem la cunoştinţă că, în conformitate cu prevederile legale in vigoare, este interzis abandonul câinilor pe domeniul public, fapta fiind prevăzută la art. 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 155 din 21.11.2001, cu modificările şi completările ulterioare:

„(1) – Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile legale.

(2) – Abandonul constă în lăsarea unui câine revendicat sau adoptat, în condiţiile legale, pe domeniul public. ”

In conformitate cu prevederile art. 14, alin. 2, lit. c) din acelaşi act normativ, nerespectarea prevederilor art. 13 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Având în vedere prevederile legale mai sus arătate, vă aducem la cunoştinţă că în cazul depistării câinilor microcipaţi cu ocazia acţiunilor de capturare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al oraşului, suntem obligaţi să sesizăm Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale.

Pentru celelalte categorii de animale, conform art. 2, pct. 17 din Legea nr. 61/1991 modificată, fapta de „lăsare în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri’ constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100-500 lei în conformitate cu prevederile art. 3, alin. 1, lit. a) din acelaşi act normativ.

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut