Luni, 22 octombrie, Institutul Francez și Ambasada Franței în România a organizat primul Seminar tehnic „Orase Durabile”, la Universitatea „Ion Mincu”.

Tema seminarului a fost: „Terenul, cheia dezvoltării urbane durabile”.

 Seminarul a fost organizat in partenariat cu UAUIM, UB, MDRAP, AOR, Primaria Sector 5 Bucuresti, Judet Ilfov, ANRU.

În cadrul atelierelor au fost discutate dificultățile care apar în punerea în aplicare a unei politici a terenurilor, in dialog cu doi experți din Franța. Totodată au fost abordate subiecte precum instrumentele care favorizează o cunoaștere aprofundată a terenurilor si care, în anumite cazuri, duc la dezvoltarea unor operațiuni de interes comun. Dezbaterile au avut rolul de a accentua necesitatea unor politici urbanistice mai bine planificate și confirmarea angajamentelor globale privind dezvoltarea durabilă și încălzirea globală.

Ca delegat al Asociației Orașelor din România, la seminar a participat domnul primar Daniel Trăistaru. Domnul Primar a prezentat experiența orașului Bolintin-Vale în realizarea PUG-ului, a promovat nou înființata zonă industrială și, cu aceeași ocazie, a expus problemele cu care se confruntă administrațiile orașelor din România în domeniul urbanismului.

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut