Pentru cinstirea zilei naţionale de 1 Decembrie, la propunerea Asociaţiei pentru Cultură şi Tradiţie Istorică Bolintineanu, Consiliul Local al oraşului Bolintin-Vale, în şedinţa din 28 noiembrie 2017, a adoptat, în unanimitate, amplasarea unor plăcuţe indicatoare care să amintească denumirile unor străzi care până în anul 1948 au purtat nume legate de Primul Război Mondial. Aceste plăcuţe vor fi montate în aceste zile de sărbătoare pe străzile din orașul Bolintin-Vale – strada Republicii (fostă Şoseaua Regina Maria), strada Agricultori (fostă Lt. Nicu Marinate), strada Partizani (fostă Lt. Călin Tănescu) şi Crivina, pe strada Zăvoiului (fostă Oituz).

A doua „surpriză” de sărbători este reprezentată de revista Sud care are un supliment reprezentat de publicaţia „Gazeta Bolintinului” din anul 1929, cu informaţii importante despre Bolintinul acelor vremuri şi, mai ales, în legătură cu Monumentul Eroilor din localitate, ridicat tocmai pentru pomenirea jertfelor din Primul Război Mondial ce au stat la fundamentul Marii Uniri din 1918.
Ediţia pe hârtie va fi disponibilă la începutul săptămânii viitoare. Editia electronică este disponibila pe pagina de facebook a Primăriei Orașului Bolintin-Vale.
Primăria Orașului Bolintin-Vale
Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut