Primăria Orașului Bolintin-Vale a luat la cunostință nemulțumirile exprimate de cetățeni despre modul în care se desfașoară transportul public pe ruta Bolintin-Vale – București și retur.

Primăria Orașului Bolintin-Vale nu rămâne pasivă în fața acestei situații și o consideră una dintre problemele comunității ce trebuie tratată cu prioritate.

In condițiile în care Primăria Bolintin-Vale nu are o relație contractuală cu operatorii serviciilor de transport ce tranzitează localitatea, încă din vara anului trecut, Primăria Orașului Bolintin-Vale a inițiat discuții cu conducerea operatorului de transport AXI Tours SRL încercând soluționarea problemelor semnalate și îmbunătățirea condițiilor de transport public din localitate.

Au fost inventariate problemele (comportamentul șoferilor, nerespectarea orelor de plecare, supraîncarcarea autobuzelor, degradarea avansată a autobuzelor etc.) și cauzele care le generează (piratarea curselor legale, comportamentul neetic al șoferilor, lipsa de supraveghere etc.). A fost stabilit un plan de măsuri menite să rezolve aceste probleme și să îmbunătățească calitatea transportului public: înlocuirea autobuzelor deteriorate, creșterea numărului de locuri, emiterea de abonamente, înființarea unui punct de îmbarcare.

Din păcate, deși inițial s-a început promițător, firma AXI înlocuind 4 din cele 7 autobuze până la sfârșitul anului 2016, în ultima perioadă implicarea companiei a scăzut invocând probleme financiare generate de piratarea traseelor de către alte firme.

Primăria Orașului Bolintin-Vale înțelege contextul și realitățile pietei de transport public, însă nu poate tolera nerespectarea legislației în vigoare și, de aceea, a sesizat de fiecare dată autorităților competente neregulile semnalate de cetățeni cu privire la serviciile oferite de operatorul AXI Tours. Urmare acestor sesizări, de la începutul anului până în prezent, pe ruta Bolintin-Vale – Bucuresti și retur, Autoritatea Rutieră Română a efectuat controale repetate.

Urmare sesizărilor repetate primite din partea cetățenilor în ultima săptămână, Primăria Orașului Bolintin-Vale a convocat la discuții conducerea AXI Tours în data de 12.06.2017, ora 14.00. Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Orașului Bolintin-Vale.

Cu această ocazie, domnul Primar Daniel Trăistaru și-a arătat îngrijorarea față de modul în care AXI Tours prestează serviciul de transport în localitate și a subliniat determinarea sa și a echipei sale de a utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispoziție pentru remedierea acestei situații.

Reprezentații AXI Tours s-au angajat ca în perioada imediat următoare să suplimenteze numărul de autobuze pentru a putea prelua toți călătorii, în orele de vârf, și să implementeze posibilitatea de achiziție a abonamentelor de către navetiști.

Cu aceeași ocazie, s-a discutat și cazul semnalat prin intermediul rețelelor de socializare, când un pasager a fost obligat de sofer să coboare din autobuz, pe autostradă, în preajma unui supermarket.

AXI Tours, la sesizarea Primăriei Orașului Bolintin-Vale, a facut verificări și a constatat că autobuzul în cauza nu face parte din flota  AXI Tours, acesta fiind un autobuz al altei firme care piratează cursele AXI Tours.

Primăria Orașului Bolintin-Vale regretă cele întamplate pasagerului și consideră că modul de comportament al soferului este revoltător și trebuie sancționat conform legii.

Cu acest prilej, facem un apel catre dumneavoastră, utilizatori ai serviciilor de transport public, să vă asigurați că utilizați mijloace de transport acreditate, care vă inspiră garanția siguranței în deplasare și pentru plata fiecărei călătorii să solicitați bilet, evitând astfel intrarea într-un cerc vicios al evaziunii fiscale cu repercursiuni directe asupra calității transportului de care dispuneți. Orice abatere de la normele legale și etice în asigurarea serviciului de transport, vă rugăm sa o sesizați de îndată autorităților abilitate.

Vă asigurăm de preocuparea continuă a Primăriei Orașului Bolintin-Vale pentru îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor săi și sperăm ca eforturile noastre să aibă în scurt timp rezultatele pe care le așteptăm cu toții!

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut