Dragi Concetățeni,

Vine primăvara și fiecare gospodar își primenește gospodăria. Avem grijă de gospodăriile noastre dar trebuie să avem grijă și de spațiile publice pe care le împărțim cu ceilalți.

Pentru a preveni eventuale situații neplăcute, ne facem datoria să vă reamintim regulile privind curațenia, ce trebuie respectate pe teritoriul orașului Bolintin-Vale, conform Regulamentului de Igienizare aprobat de Consiliul Local al Orașului Bolintin Vale:

Cap III. Amenajarea si întreţinerea parcurilor, zonelor verzi, grădinilor publice, locurilor de joacă pentru copii si a mobilierului urban.

Art.6. În vederea conservării parcurilor, zonelor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii, de pe raza oraşului Bolintin-Vale, săvârşirea următoarele fapte constitue contravenţii: a) însuşirea arborilor, puieţilor, lăstarilor doborâţi de fenomene naturale, tăiaţi sau scoşi din rădăcini în urma unei aprobări legale de către alte persoane decat cele autorizate în acest sens; b) distrugerea, degradarea în orice mod sau prin orice mijloace a mobilierului urban aferent parcurilor şi zonelor verzi, răsturnarea coşurilor de gunoi, aşezarea cu picioarele pe băncile amplasate în aceste zone; c) schimbarea destinaţiei zonelor verzi, fără autorizaţie; d) circulaţia cu motociclete, motorete sau motoscutere în incinta parcurilor; e) accesul cu animale de companie în incinta parcurilor de pe raza oraşului Bolintin-Vale; f) lăsarea liberă a animalelor de companie pe zonele verzi de pe perimetrul public al oraşului; g) distrugerea zonelor verzi amenajate cu arbuşti ornamentali; h) practicarea jocurilor sportive sau distractive în afara locurilor special amenajate în acest scop; i) fixarea pe arborii din parcuri sau zonele verzi ale oraşului, inclusiv pe stâlpii de iluminat public de afişe, anunţuri sau alte inscripţii; j) degradarea, murdărirea sau practicarea de inscripţii sau însemne prin scrijelire a monumentelor de orice fel; k) distrugerea gardurilor şi împrejmuirilor ornamentale de pe domeniul public al oraşului; l) folosirea fântânilor arteziene pentru spălat, scăldat, precum şi aruncarea în bazinul acestora de deşeuri, pietre sau alte obiecte; m) aruncarea gunoiului pe aleile parcurilor sau pe zonele verzi, pe trotuarele adiacente acestora.

Art.7. Contravenţiile prevăzute de art.6 se sancţionează cu amendă de la 150 lei la 300 lei pentru persoanele fizice şi de la 300 lei la 1.000 lei pentru persoanele juridice. Pentru a putea citi și descărca întregul regulament privind igienizarea, vă rugăm apăsați click aici.

Vă mulțumim!

Conducerea Primăriei Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut