Cetățenii au participat în număr mare la campania de testare și stadializare pentru hepatitele virale și a campaniei de screening de cancer colorectal

Astăzi, comunitatea din Bolintin-Vale a oferit o demonstrație exemplară de responsabilitate față de propria sănătate și s-a alăturat într-un număr impresionant campaniei de testare și stadializare pentru hepatitele virale și campaniei de screening de cancer colorectal, derulate cu succes în cadrul Caravanei Livero 2 – SUD. Evenimentul, desfășurat în intervalul orar 9.00-16.00, a reprezentat o oportunitate inestimabilă pentru cetățeni de a beneficia de testare și evaluare medicală, având ca rezultat identificarea precoce a unor posibile afecțiuni.

Datorită parteneriatului cu autoritățile locale, Caravana Livero 2 – SUD a fost disponibilă în două puncte strategice din oraș: Sala de Sport a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” de pe Strada Republicii numărul 2B și pe Strada Palanca nr. 100. Echipa medicală din cadrul prestigiosului Institut Clinic Fundeni, alcătuită din medici gastroenterologi și asistente medicale, a coordonat acțiunea de testare și stadializare pentru hepatitele virale B și C, oferind pacienților depistați un plan individualizat de investigații și tratament. Cu sprijinul medicilor de familie, cetățenii interesați au beneficiat de testarea rapidă pentru virusurile hepatitice B și C, în timp ce echipa dedicată partenerului oficial, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), a oferit suport și consiliere.

Concomitent cu campania de testare pentru hepatitele virale, a avut loc și o campanie de screening pentru cancerul colorectal. Întrucât acest tip de cancer poate fi prevenit prin identificarea precoce a leziunilor, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani au beneficiat gratuit de această inițiativă. Screeningul a avut drept scop depistarea timpurie a potențialelor afecțiuni, sporind astfel șansele de vindecare și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Ne dorim ca acest eveniment să servească drept exemplu pentru comunitățile din întreaga țară, subliniind importanța priorității acordate sănătății personale și realizând că împreună putem lupta cu succes împotriva hepatitelor virale și a altor afecțiuni grave.

Mulțumim tuturor celor implicați și vă încurajăm să rămâneți vigilenți și să aveți grijă de sănătatea voastră!

Pentru mai multe informații despre inițiativele medicale viitoare, vă rugăm să contactați:

Institutul Clinic Fundeni: www.icfundeni.ro 

Proiect LIVERO: ANUNȚ LANSARE PROIECT

Asociația Română Anti-SIDA (ARAS): www.arasnet.ro 

Primăria Orașului Bolintin-Vale: www.bolintin-vale.ro

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut