Depunerea jurământului de către aleșii orașului Bolintin-Vale

Astăzi, 23.10.2020, în Sala Polivalentă a orașului Bolintin-Vale,  a avut loc ședința privind ceremonia de constituire a consiliului local din orașul Bolintin Vale și depunerea jurământului de către primarul ales, domnul Daniel Trăistaru, în fața consiliului local legal constituit.  La sedință au participat: Prefectul județului Giurgiu, doamna Aneta Matei, și Președintele Consiliului Județean, domnul Dumitru Beianu.

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Valoarea excepţională a culturii bolintinene recunoscută şi premiată în Italia

Cea de-a XXI-a ediţia a „The Award to Ecellence Premio Internazionale «Tra le parole e l’infinito»” a numărat printre protagonişti nu mai puţin de cinci bolintineni.

Gala de premiere s-a desfăşurat în ziua de 25 septembrie 2020 în oraşul Maddaloni Caserta, Italia, în organizarea unei personalităţi remarcabile din lumea artistică şi culturală italiană, domnul Nicola Paone.

Premiul I „Absolut” la Concursul Literar Internaţional a fost înmânat doamnei Alexandra Firiţă (Bolintin Vale – România). (mai mult…)

Comunicat POBV privind evenimentul din 18.04.2020

Referitor la evenimentul din data de 18 aprilie a.c., privind intervenția forțelor de ordine în localitatea Bolintin-Vale, în urma unui apel la 112 prin care s-a reclamat nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, Primăria Orașului Bolintin-Vale vă aduce la cunoștință că se află în desfășurare o anchetă penală pentru stabilirea împrejurărilor producerii acestuia. (mai mult…)

UPDATE 01.08.2020 – Măsuri pentru limitarea răspândirii COVID19

UPDATE 1 August 2020

 

UPDATE 1 Aprilie 2020
Dezinfectie la scara blocurilor
Primaria Orasului Bolintin-Vale a instalat la toate intrarile in scarile blocurilor din oras, tavite cu hipoclorit de sodiu. Tavitele vor fi alimentate zilnic cu substanta dezinfectanta.

 

UPDATE 31 Martie 2020

Echipa Primariei Orasului Bolintin-Vale a vizitat ieri, 31.03.2020, persoanele in varsta si persoanele in izolare, pentru a le informa despre masurile COVID19, pentru a identifica nevoile cu care se confrunta, generate de aceasta situatie, si, acolo unde a fost cazul, pentru a le oferi sprijinul.

Actiunea de dezinfectie a domeniului public s-a finalizat. Au fost acoperite integral toate localitatile din Bolintin-Vale.

 

UPDATE 28 Martie 2020

DEZINFECTIE contra COVID19

Primaria a derulat astazi o actiune de dezinfectie in vederea limitarii raspandirii COVID19

Astazi au fost dezinfectate parcurile, scarile de bloc, statiile de autobuz, drumurile si trotuarele. Au fost acoperite 80% din strazile din Bolintin-Vale.

Campania de dezinfectie continua.

 

UPDATE 26 Martie 2020

Plan de măsuri implementat de POBV în contextul COVID19 

În vedererea limitării răspândirii COVID19, având în vedere starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru combaterea virusului COVID 19,  Primăria Orașului Bolintin-Vale a întreprins următoarele acțiuni:

 • Am realizat demersuri pentru înființarea a două centre de carantină în orașul Bolintin-Vale, din cele patru existente în prezent la nivelul județului Giurgiu.
 • Am achiziționat servicii de colectare, transport și distrugere a deșeurilor produse în aceste centre de carantină,  care sunt considerate deșeuri periculoase și necesită măsuri speciale de siguranță;
 • Colaborăm îndeaproape cu Direcția de Sănătate Publică Giurgiu și Instituția Prefectului privind evidența persoanelor aflate în izolare la domiciliu și a  persoanelor aflate în carantină;
 • Am achiziționat  substanță dezinfectantă – hipoclorit de sodiu si atomizoare  pentru realizarea dezinfecției spațiilor publice din orașul Bolintin-Vale, inclusiv străzi, trotuare, urmând a proceda la aplicarea substanței atunci când vremea va fi favorabilă;
 • Am achiziționat echipamentele necesare pentru protecția personalului ce urmează a proceda la aplicarea substanței dezinfectante.
 • Primăria Orașului Bolintin-Vale și Consiliul Local  colaborează strâns cu Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale și astfel, asigură fondurile pentru achiziționarea aparaturii și a produselor necesare. Spitalul a achiziționat produse cum ar fi halate vizitator, halate protecție UF, ochelari protecție, combinezoane, măști FFP2, măști chirurgicale, bonete UF, botoși UF, mănuși examinare, halate ranforsate, halate chirurgicale, măști FFP3, clor, dezinfectant pe bază de alcool, dezinfectant nivel înalt, circuite de ventilație, sonde de intubație, măști full-face pentru ventilare non-invazivă și dispozitive medicale de administrare oxigen, filtre respiratorii HME anti-virale. O parte dintre aceste produse au fost livrate spitalului, celelalte urmând a fi livrate în cel mai scurt timp. Suma achizițiilor realizate în acestă perioadă este de 349.074,00 Lei.
 • Având în vedere faptul că,  spitalul deservește toate localitățile din zona de nord a județului Giurgiu, am considerat necesar, atât noi cât și conducerea spitalului, de a solicita sprijin către instuțiile de la nivelul județului Giurgiu, cum ar fi Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De menționat faptul că,  în spațiile spitalului s-a demarat reproiectarea funcțională a circuitelor și se amenajează surse suplimentare de oxigen, intensificându-se dezinfecția tuturor spațiilor. Au fost sistate vizitele la ambulator precum și operațiile care nu reprezintă urgențe.
 • Au fost identificate 1751 de persoane din orașul Bolintin-Vale cu vârsta peste 65 de ani, dintre care 85 nu au aparținători și cărora le vom acorda sprijin în funcție de solicitările și nevoile pe care le au.
 • Colaborăm cu operatorii de utilități astfel încât, să fie asigurată continuitatea în furnizarea acestora.
 • Activitatea în cadrul Primăriei Orașului Bolintin-Vale a fost astfel organizată încât să putem răspunde solicitărilor care reprezintă urgențe ale cetățenilor, cu limitarea interacțiunii între persoane.
Primăria Orașului Bolintin-Vale
UPDATE 24 Martie 2020
Va rugăm să consultați Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de răspândire a COVID 19
UPDATE 19 Martie 2020
COVID19- Situația în orașul Bolintin-Vale
De la aparitia Covid-19 si pana in prezent, 19/03/2020, in orasul Bolintin-Vale am avut un singur caz de izolare la domiciliu a unei familii formata din trei membrii.
In momentul de fata acestia nu mai sunt in izolare, neprezentand simptome specifice imbolnavirii produse de respectivul virus.
De asemenea, este important de mentionat ca pe teritoriul orasului Bolintin-Vale, exista doua centre de carantina pentru persoanele care se incadreaza in categoria respectiva, insumand un numar de 61 de locuri disponibile.
Statulul de persoana care trebuie sa intre in carantina sau in izolare la domiciliu, este stabilit de catre Directia de Sanatate Publica Giurgiu, care ne informeaza cu privire la identitatea acestora.
Pana in prezent, nu sunt cetateni ai orasului Bolintin-Vale in carantina.
Referitor la persoanele care sosesc in Romania, in momentul de fata, intra in carantina cei care vin din zonele rosii (China – Regiunea Hubei, Italia – intreaga tara, Coreea de Sud – Daegu si Chongdo, Iran – intreaga tara) si intra in izolare la domiciliu cei care sosesc din zone in care numarul celor infectati este mai mare de 500 cazuri si nu se afla in zonele rosii.
De mentionat ca, in cazul persoanelor izolate la domiciliu, toti cei care locuiesc la adresa respectiva intra in izolare. La nivelul de decizie al Institutiei Prefectului Judetului Giurgiu, s-a hotarat ca, daca o persoana sosita in Romania, care are statut de ”izolat”, doreste sa nu intre in contact cu familia, poate solicita intrarea in carantina in unul din centrele disponibile din orasul nostru.
Perioada de izolare sau de carantina, este de 14 zile de la data sosirii in Romania.
Rugam cetatenii care considera ca s-au expus intrand in contact cu persoane care prezinta risc de infectare, sa se autoizoleze pentru a reduce riscul raspandirii virusului.
De asemenea, daca luati la cunostinta de cazuri in care persoane izolate la domiciliu nu respecta restrictiile privind mobilitatea, va rugam sa anuntati de indata autoritatile (primarie, politie etc.).
Informati-va din surse sigure!
Guvernul Romaniei a lansat siteul https://stirioficiale.ro/ pentru informare corecta privind COVID19.
Primaria Orasului Bolintin-Vale

 

UPDATE 18 Martie 2020

 

 

UPDATE 18 Martie 2020

 

 

UPDATE 17 Martie 2020

 

UPDATE 13 Martie 2020

 

UPDATE 13 Martie 2020

 

Conform prevederilor Hotararii nr. 9/13.03.2020 a Comitetului Judetean Giurgiu pentru Situatii de Urgenta, se restrictioneaza activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive si divertisment, in spatii inchise, cu participarea a peste 100 persoane pana la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

 

UPDATE 13 Martie 2020

 

UPDATE 12 martie 2020

Apasă pe linkul de mai jos!

RECOMANDĂRI CONDUITĂ RESPONSABILĂ

 

UPDATE 11 martie 2020

 

UPDATE 28 februarie 2020

 

Dezbateri organizate de Ministerul Fondurilor Europene privind programarea investițiilor în perioada 2021-2027

Astăzi, 28.11.2019, la inițiativa și sub patronajul Ministerului Fondurilor Europene, a avut loc, la Hotel Ramada Parc din București, evenimentul cu tema ”Perioada de programare 2021-2027 – Viziune și demersuri”, cu scopul de a aduce în atenția partenerilor sociali demersurile realizate pana în prezent și pașii următori pentru pregătirea documentelor programatice aferente viitoarei perioade de programare precum și o prezentare generală a viitorului cadru de implementare. (mai mult…)

Revista Sud la GAUDEAMUS 2019, 20-24 noiembrie 2019. Vă așteptăm!

Programul evenimentelor Editurii Sud Bolintin Vale la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, București 20-24 noiembrie 2019, Stand 143 Pavilion B2 ROMEXPO

Miercuri 20 noiembrie

Ora 14.00 – „Hai la Bolintin” – eveniment dedicat prezentării Editurii Sud.

Ora 14.30 – lansarea volumelor: Milica Dan, Şcoală veche, şcoală nouă la Bolintin Vale, Editura Sud, 2019; Nicolae Stoica, Comuna Ciorogârla, paşi prin timp…, Bucureşti, 2019.

Invitaţi: Nicolae Constantin, Romaniţa Ştenţel, Luminiţa Cornea, Constantin Bărbuţă, Vasile Grigore, Ştefan Crudu, Marian Grigore. (mai mult…)

POBV are finanțare pentru reabilitarea și extinderea Ambulatoriului (Policlinica)

Astăzi, 04.11.2019, Vicepremierul Romaniei, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnul Daniel Suciu si Primarul Orasului Bolintin-Vale, domnul Daniel Trăistaru, au semnat la MDRAP contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Bolintin-Vale”.

Proiectul are o valoare totală de 12.898.950,56 lei, din care valoarea eligibila finanțată din fonduri europene prin programul POR este de 10.699.845,09 lei, iar contribuția proprie de la bugetul local este de 2.199.105,47 lei. Termenul de finalizare este anul 2023.

 

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Festivalul TOAMNA CULTURALĂ BOLINTINEANĂ 2019, Ediţia a VII-a

De-a lungul lunii octombrie, la Bolintin Vale, locul unde s-a născut şi se odihneşte marele poet Dimitrie Bolintineanu, se desfăşoară Festivalul Toamna Culturală Bolintineană. Ediţia din acest an este dedicată aniversării unui monument istoric emblematic al localităţii – Şcoala Veche (cod LMI 318/GR-II-m-B-14931) – de la a cărei construcţie şi inaugurare se împlinesc 130 de ani.

Şcoala Veche, ridicată în anul 1889 din iniţiativa şi cu sprijinul financiar al primarului de atunci, Constantin Şt. Bolintineanu, după planurile arhitectului elveţian Jules Elisée Berthet, a marcat evoluţia comunităţii, atât ca instituţie de educaţie, cât şi prin arhitectura cu totul specială, transformându-se într-un puternic simbol identitar.

Vineri, 18 octombrie 2019, ora 11.30-13.00, Sala Polivalentă Bolintin Vale:

 • lansarea cărţii prof. Milica Dan, „Şcoală veche, şcoală nouă la Bolintin Vale”, publicat la Editura Sud Bolintin Vale;
 • alocuţiuni – elevi de ieri, azi „oameni mari”, vorbesc despre „Şcoala Veche” şi „şcoala nouă”: prof. univ. Nicolae Constantin, prof. Irina Andrei, prof. Julieta Brânzea, prof. Constantin Bărbuţă, ing. Ştefan Crudu;
 • premierea câştigătorilor Concursului de pictură şi desen „Şcoala Veche” dedicat elevilor de şcoală primară şi gimnazială.

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, Sala Polivalentă Bolintin Vale:

 • slujbă religioasă pentru pomenirea poetului Dimitrie Bolintineanu;
 • depunerea de coroane la Monumentul Dimitrie Bolintineanu;
 • vizită la monumentul istoric Şcoala Veche;
 • Conferinţa de lansare a proiectului„Restaurare-consolidare și valorificare Școala Veche în vederea amenajării Centrului Multicultural Bolintin Vale, județ Giurgiu”, finanţat din Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în cadrul apelului dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, cu o valoare totală eligibilă de 7.926.570 lei şi termen de finalizare 31 octombrie 2021;
 • alocuţiuni cu tema Şcoala Veche (istoric, arhitectură, epocă etc.) – Irina Popescu-Criveanu, Ştefan Nedelcuţă-Apope (director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Teleorman), Doru Dinu Glăvan (preşedinte Uninea Ziariştilor Profesionişti din România), foşti elevi (prof. univ. Nicolae Constantin, diplomaţii George Apostoiu şi Neagu Udroiu, gl. bg. (r) Gheorghe Dragomir), oficialităţi;
 • prezentarea volumului prof. Milica Dan, „Şcoală veche, şcoală nouă la Bolintin Vale”;
 • concert aniversar „Şcoala Veche la 130 de ani” – formaţia „Trei parale”.

Organizatori:

 • Asociaţia pentru Cultură şi Tradiţie Istorică Bolintineanu (ACTIB)
 • Revista „Sud”
 • Editura Sud Bolintin Vale

Parteneri:

 • Consiliul Local şi Primăria oraşului Bolintin Vale (primar Daniel Trăistaru)
 • Şcoala Gimnazială nr. 1 Bolintin Vale (director prof. Irina Andrei)
 • Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” (director prof. Mihaela Enache)
 • Sala Polivalentă Bolintin Vale (adm. Emilia Bordieru)
 • Club Sportiv „Braka” (Ionuţ Dumitru; Mihai Dumitru)
 • Zona Bolintin

Sponsori şi susţinători:

 • C. Imob Norvacon – Floreşti-Stoeneşti (Marinică Marinică)
 • C. Adi Intercon Edilitara – Floreşti (Ovidia Răducu; Adrian Răducu)
 • C. Tudor Mobil Construct – Crivina (Dumitru Daniel Tudor)
 • Ferma „Cocoşu’ Roşu” – Ghionea-Ulmi (Liviu Rosz)
 • Ionela Toma (Podişoru-Bucşani)
 • Arnăutu Răduţă (Bolintin Vale)

POBV a obținut finanțare pentru modernizarea Grădiniței Nr. 1 din orașul Bolintin-Vale

Vineri, 12 iulie, Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR, și Daniel Trăistaru, primarul orașului Bolintin-Vale, au semnat contractul de finanțare destinat îmbunătățirii infrastructurii educaționale prin proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și echipare Grădinița Nr. 1, Bolintin-Vale”.

Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe şi învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație şi formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar, Operațiunea A.

Prin acest proiect, administrația locală și-a propus să crească gradul de participare la învățământul preșcolar, în special în rândul copiilor cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Pentru atingerea acestui obiectiv va fi îmbunătățită calitatea infrastructurii educaționale, realizându-se lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a corpurilor existente, asigurându-se pe această cale un mediu adecvat desfășurării procesului didactic. Prin dotarea și echiparea corespunzătoare a spațiilor, va crește calitatea actului educativ desfășurat de cadrele didactice în beneficiul preșcolarilor.

Având o perioadă de implementare de 73 de luni, începând cu 19 august 2015, proiectul vizează investiții a căror valoare totală se ridică la 4.922.516,18 lei. Din aceștia, peste 3,9 milioane de lei constituie contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 600 de mii de lei reprezintă alocarea din bugetul de stat, în timp ce beneficiarul asigură o cofinanțare eligibilă de peste 93 de mii de lei.

În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.170 de proiecte (inclusiv aplicațiile depuse pe SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. La nivelul județului Giurgiu, au fost depuse de către solicitanții de fonduri Regio 119 aplicații, având o valoare solicitată de aproximativ 800 de milioane de lei. Dintre acestea, prin cele 10 proiecte aferente Axei prioritare 10 se solicită fonduri de peste 66 de milioane de lei.

https://regio.adrmuntenia.ro/fonduri-regio-pentru-reabilitarea-modernizarea-extinderea-si-echiparea-gradinite/article/1797

 

Liceul din orașul nostru face performanță

Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu” din orașul Bolintin-Vale a implementat în ultimul an Proiectul ROSE, subproiect”Scoala -Punte catre o cariera de succes”, finanțat de Banca Mondială.

Astăzi, 30.05.2019, într-un cadru festiv, în Sala Polivalentă Bolintin-Vale, doamna Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, și doamna Kristalina Georgieva, reprezentantul Băncii Mondiale, au felicitat echipa de proiect.

La ceremonie au participat oficialități din cadrul administratiei centrale, locale și din alte instituții.

(mai mult…)