Ghid Ghiseul.ro – Cum poți sa-ti plătești online amenzile, taxele si impozitele locale

Incepând de joi, 9 februarie, datele de acces la Ghiseul.ro pot fi obținute online. Iată cum:

Pasul 1

Tastează www.ghiseul.ro .

Pe prima pagină de pe site-ul ghiseul.ro a fost creată o nouă secțiune, numită: „Solicitare date de acces”. Apasă butonul SOLICITĂ DATE DE ACCES„.

Pasul 2

Se va deschide o nouă pagină în care vei selecta opțiunea “Online, folosind cadrul bancar” si ți se cere să introduci CNP-ul. Tasteaza CNP-ul si apoi apasa pe butonul ‘VERIFICĂ CNP’.

Important!

  • Titularul cardului trebuie să corespundă cu solicitantul datelor de acces.
  • Cardul trebuie să fie înrolat în sistemul 3DSecure la una dintre următoarele bănci: Banca Comercială Română, Banca Raiffeisen, BRD – Groupe Société Générale, AlphaBank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Garanti Bank, Bancpost, Banca Românească.

Solicitarea este gratuită – nu se va extrage nicio sumă din contul dvs.

Datele de acces pot fi solicitate online doar de către persoanele fizice.

Pasul 3

Daca CNP-ul este valid, se va deschide o nouă pagină cu mai multe câmpuri obligatorii, în care trebuie să introduci: ‘Nume și prenume’, ‘Adresa de email’ ‘Confirmarea adresei de email’, ‘Telefon mobil’ si un Cod din cifre și litere. Se va bifa căsuțaSunt de acord cu procesarea acestor date in scopul obținerii datelor de acces in Ghiseul.ro“. Dupa ce ai completat toate aceste câmpuri, apasa butonul ‘Trimite cerere’. 

Pasul 4

Se deschide pagina de validare a cardului bancar personal.Cardul trebuie să fie înrolat în sistemul 3DSecure la una dintre următoarele bănci: Banca Comercială Română, Banca Raiffeisen, BRD – Groupe Société Générale, AlphaBank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Garanti Bank, Bancpost, Banca Românească.

 Trebuie să introduci numărul cardului afișat pe partea din față a acestuia. În josul paginii se menționează că solicitarea este gratuită și că nu se va extrage nicio sumă din cont. Apoi apasa butonul ‘Aprobă’.

Pasul 5

Dacă datele introduse sunt corecte, se va deschide o nouă pagină cu mesajul: ‘Verificarea datelor a fost efectuată cu succes. Veți primi un email cu datele de acces’.

Pasul 6

După ce ați obținut online datele de acces poti să intri pe prima pagină, să introduci userul si parola furnizate pe e-mail si să vezi ce obligații de plată ai. După ce vei trimite plata, vei primi  pe email dovada efectuării plății.

Pentru verificare, accesați adresa de email înregistrată și căutați dovada efectuării plătii. In același document se precizează că instituția publică a suportat integral comisionul tranzacției.

Pentru informații suplimentare accesați :

Întrebări frecvente ghișeul.ro : https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/informatii/intrebari-frecvente

Manual de utilizare ghișeul.ro : https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/help/Manual%20de%20utilizare%20-%20Contribuabili.pdf