Informare privind măsurile impuse împotriva răspândirii pestei porcine africane (PPA)

Ca urmare a confirmării a două focare de PPA (pesta porcină africană) la porcii domestici dintr-o exploatație nonprofesională de pe teritoriul României, judeţul Satu -Mare, conform N.S. 6798/ 03.08.2017, A.N.S.V.S.A., avem rugămintea de a respecta măsurile ce se impun:

  • tăvițe cu dezinfectant la intrarea în zona animalelor;
  • echipamentul de protecţie al proprietarului să fie diferit față de cel de stradă, în zona destinată creşterii animalelor sa nu se permită acccesul altor persoane decât proprietarul;
  • aprovizionarea cu alimente și furaje să se facă doar din locaţii autorizate sanitar-veterinar;
  • se interzice mişcarea animalelor fară aviz sanitar – veterinar;
  • se interzice organizarea de târguri pentru vânzarea /cumpărarea de porcine, pentru a împiedica introducerea virusului pestei porcine africane in exploataţii.

De asemenea este importantă colaborarea cu medicul veterinar de liberă  practică de pe raza comunei d-vs, solicitând acestuia ajutorul ori de cate ori situaţia o va impune sau notificaţi D.S.V.S.A Giurgiu la telefon 0246230491; mail: office-giurgiu@ansvsa.ro  când apar cazuri de boală sau mortalități la suine.
Va mulţumim pentru colaborare!

UPDATE! Stoc de europubele suplimentat

Vă aducem la cunoștiință faptul că, începând din 16.05.2017, stocul de europubele a fost suplimentat.

Așteptăm în continuare cetățenii să își completeze declarațiile de impunere și să își semneze contractul de închiriere europubelă.

Vă mulțumim!

Primăria orașului Bolintin-Vale